Напрежението около Украйна е удобен момент за богатите европейски държави да

...
Напрежението около Украйна е удобен момент за богатите европейски държави да
Коментари Харесай

Дания праща изтребители и боен батальон в средата на Балтийско море заради руски военен натиск

Напрежението към Украйна е комфортен миг за богатите европейски държави да влагат в армиите си, което очевидно носи някакъв детайл на национална горделивост, даже да не им се постанова в никакъв случай да ги употребяват. 

Дания съобщи във вторник, че ще увеличи военната си подготвеност, в това число с разполагането на два бойни самолета на остров в Балтийско море " заради неприемливия съветски боен напън върху Украйна ", съобщи Дневник.

Командването на защитата на Дания съобщи, че ще приготви военен батальон от 700-800 бойци, които да са подготвени за интервенциите на НАТО в границите на един до пет дни. Това е в пъти по-кратък период за реагиране от сегашната подготвеност за разполагане до 30 дни.

" Ние укрепваме нашите военни качества, с цел да можем да реагираме по-бързо, в случай че обстановката го изисква ", сподели началникът на защитата Флеминг Лентфер. Той добави, че актуалната опасност съответно за Дания не се е нараснала.

Дания също по този начин ще приготви фрегата за задания като засилено наблюдаване на датските води и проекти да изпрати два бойни самолета F-16 на датския остров Борнхолм в Балтийско море " в близко бъдеще ", сподели командването на защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР